Skip to content

MEDINILLA MAGNIFICA • TEGLA

 

Medinila magnifica je zimzelena trajna biljka iz porodice Melastomataceae. Raste kao uspravni, razgranati grm i u prirodi može doseći i visinu od 3 metra. Listovi su nasuprotni, kožasti, debeli, ovalni, dugi do 30 cm, cjelovitog ruba, izražene nervature na obje strane. Cvjetovi su rozi, okruženi rozim pricvjetnim listovima (braktejama) i mnogo njih skupljeno je u guste, viseće cvatove na stapkama dugima oko 30 cm. Pricvjetni listovi (brakteje) su ovalni i također rozi, no mogu biti i crveni ili ljubičasti. Plod je mesnata ljubičasta boba promjera oko 1 cm. Rasprostranjena je u tropskim područjima jugoistočnog dijela Azije gdje raste kao epifit na stablima svijetlih i vlažnih šuma stoga joj je potrebno osigurati puno indirektne svjetlost, vlažnu i dobro dreniranu zemlje te vlažan zrak. Potrebno ju je obilno zalijevati u prosjeku 1 x tjedno odstajalom vodom ili kišnicom a vlažnost zraka povećati postavljanjem biljke na pliticu ispunjenu vodom i šljunkom kako ne bi stajala neposredno u vodi. Zimi slijedi mirovanje biljke, kada se nešto rjeđe zalijeva no potrebno je da zemlja uvijek bude malo vlažna.

U betonsku teglu modernog dizajna i vrhunske izrade smješta se izmješteni isječak prirode. Vašu biljku s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

∅ 18 cm, H 50 cm

cijena: od 340 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 35 kn.

 

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo putem HPekspres usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2016 B O T A N I K E

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien