Skip to content

TERRARIUM DREAMS

 

Terariji su maleni (više ili manje) samoodrživi ekosistemi smješteni u staklene posude u kojima se uspostavlja topla i vlažna mikroklima. Početak uzgajanja bilja u terariju bio je pokus koji je prije gotovo 200 godina izveo engleski doktor Nathaniel Ward smjestivši manju količinu obične vrtne zemlje i kukuljicu moljca u zatvorenu staklenu posudu da može promatrati kako se ona razvija. No, ubrzo su se iz sjemena i spora koje su se nalazile u zemlji počele razvijati biljke. Ward je pretpostavljao da će one brzo uginuti bez zraka, no na njegovo veliko iznenađenje - one su se razbujale i nastavile rasti. Biljke putem korijena upijaju vlagu iz supstrata koja zatim isparava preko listova, te se kondenzira na staklu i vraća u kapima u zemlju. Biljkama koje žive u tako uravnoteženoj mikroklimi zatvorenog terarija potrebno je vrlo malo pažnje. Zemlja uvijek mora biti vlažna a na stijekama zatvorenog terarija moraju se pojavljivati kondenzirane kapi vode. Ukoliko je kondenzacija pojačana, potrebno je ukloniti poklopac dok se staklo ponovno ne osuši, a ukoliko primjetite da se voda više ne kondenzira na stijenkama potrebno je doliti malo kišnice ili odstajale vode kako bi se ponovno uspostavio ciklus. Biljke nije potrebno dohranjivati, a terarij smjestite na mjesto s dovoljno svjetlosti, izbjegavajući direktne sunčeve zrake i izvore topline kako se biljke ne bi "skuhale" u posudi.

Terarij s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

cijena: od 320 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 35 kn.

 

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo prema dogovoru. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2018 B O T A N I K E

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien