Skip to content

BEGONIA MACULATA • TEGLA

 

Begonia maculata 

Begonia maculata je zimzelena biljka iz porodice Begoniacaea s izraženim bijelo-srebrnim točkama na listovima zbog čega je poznata i kao Polka dot begonia. Mnogobrojni veliki, s gornje strane tamnozeleni, a s donje strane crveni listovi izgledaju poput krila, te izrastaju iz drvenastih stabljika. Najčešće cvjeta od kasne zime do proljeća, prozračnim bijelim cvjetovima smještenim na crvenkastim stapkama. Biljka potječe iz tropskih krajeva Brazila gdje raste u sjeni visokih stabala. Puno indirektne svjetlosti, humusna, vlažna i dobro drenirana zemlja najbolje oponaša uvjete prirodnog staništa. Biljku je potrebno zalijevati kišnicom ili odstajalom vodom, kad zemlja na dodir više nije vlažna a zimi kad se gornji sloj zemlje u potpunosti isuši. Zalijevati na način da se u tanjurić ulije voda a biljka u tegli s drenažnim otovirma se postavi na tanjurić te preuzme koliko joj vode treba. Sve biljke je najbolje zalijevati u jutarnjim satima kako preko noći ne bi došlo do razvoja gljivica i drugih bolesti. Biljku je potrebno prihranjivati svaka dva tjedna od kasne zime do jeseni.

U odabranu teglu modernog dizajna i vrhunske izrade smješta se izmješteni isječak prirode. Vašu biljku s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

cijena: od 240 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 40 kn.

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2018 B O T A N I K E