Skip to content

FICUS ELASTICA • TEGLA

 

Ficus elastica je trajna velikolisna biljka iz porodice Moraceae. Kožasti listovi, ušiljenog vrha su pomalo izduženog oblika, te mogu narasti do 30 cm dužine. Smješteni su naizmjenično na stabljici a stvaraju se kao crvenkasti vršak sabljike koji se polako odmotava. Porijeklom je iz južne Azije gdje može narasti i do 60 metara visine, stvarajući deblo promjera 2 metra. Njegovo ogromno, snažno i mnogobrojno korijenje ljudi u istočnoj Indiji znaju usmjeriti preko rijeke praveći izdržljive "mostove". Takvi prijelazi preko rijeke su s vremenom sve izdržljivija jer biljka stvara dodatno korijenje i snažnije se učvršćuje. Unatoč velikom rastu, kod nas se ova biljka uzgaja jedino kao sobna biljka, te tada može narasti do 3 metra. Zahtjeva toplu i vlažnu klimu na osvjetljenom mjestu bez direktne sunčeve svjetlosti i propuha. Zalijevati isključivo kišnicom ili odstajalom vodom u prosjeku 1x tjedno kad se gornji sloj zemlje počne isušivati.

U odabranu teglu modernog dizajna i vrhunske izrade smješta se izmješteni isječak prirode. Vašu biljku s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

cijena: od 220 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 40 kn.

 

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo  putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2018 B O T A N I K E

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien