Skip to content

MIMOSA PUDICA • TEGLA

Mimosa pudica ili sramežljiva mimoza je biljka iz porodice Fabaceae, a potječe iz Brazila. U prirodnom staništu raste kao grm do visine 1 m, sa bodljikavom stabljikom i perastim listovima. Cvjeta ružičastim cvjetićima skupljenim u loptaste cvatove slabog mirisa koji traju jedan dan, a poslije se pojavljuju mahunice u kojima se nalazi sjeme. Ukoliko se uzgaja kao sobna biljka potrebno joj je osigurati puno svjetlosti, neprestano vlažnu i dobro dreniranu zemlju te vlažan zrak. Za postizanje veće vlažnosti zraka postaviti pliticu s vodom u neposrednoj blizini biljke ili posudu s biljkom postaviti na pliticu s vodom ispunjenu krupnim šljunkom kako biljka ne bi stajala neposredno u vodi. Naziv je dobila zbog sklapanja nježnih listova pri najmanjem podražaju. Odgovara na različite podražaje kao što su dodir, vjetar, potres, promjena temperature, jačina svjetlosti, dim i slično, a tijekom noći dok je biljka u stanju mirovanja, listovi su uvijek sklopljeni. Uslijed slabijeg podražaja skupljaju se samo listovi, a ukoliko je poticaj dovoljno jak, skuplja se i spušta cijela grana. To je način obrane kojim bodlje na stabljici postaju vidljive, a nakon nekoliko minuta vraća se u prvobitno stanje.

U betonsku teglu modernog dizajna i vrhunske izrade smješta se izmješteni isječak prirode. Vašu biljku s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

∅ 10 cm, H 30 cm

cijena: od 200 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 40 kn.

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2016 B O T A N I K E