Skip to content

MONSTERA DELICIOSA

MONSTERA M

∅  22 cm // H 60 cm

cijena biljke: 25,00 €

MONSTERA L

∅  32 cm // H 90 cm

cijena biljke: 75,00 €

cijena ukrasne tegle: nije uključena u navedenu cijenu (izbor ukrasnih tegli pronaći u kategoriji tegle)

 

Monstera deliciosa je puzava, trajna zeljasta biljka iz porodice Araceae. Iz dugih stabljika izrastaju veliki tamnozeleni listovi. Potječe iz tropskih krajeva Južne Amerike gdje raste kao epifit među krošnjom drveća i može doseći visinu od deset metara. Kada se uzgaja kao sobna biljka može porasti do tri metra. Listovi mladih biljaka su cijeli, dok starije biljke krase rupičasti listovi. Raste i na svijetlim i sjenovitim mjestima, no za ljepši rast i razvoj predlažemo smještaj u blizini prozora. Potrebno ju je zalijevati u prosjeku 1 x tjedno odstajalom vodom ili kišnicom kad se gornji sloj zemlje počne isušivati, te povremeno pošpricati listove sobnom prskalicom i očistit ih od prašine. Potrebno joj je osigurati propustan supstrat kako se suvišna voda ne bi zadržavala i uzrokovala truljenje korijena. Kod zalijevanja je važno zadržati zemlju umjereno vlažnom a biljku periodično dohraniti posebice od ožujka do listopada.

Vašu biljku s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

*za provjeru dostupnosti i potvrdu narudžbe poslati mail na info@studiobotanike.hr


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 7 EUR.

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2018 B O T A N I K E