Skip to content

RHIPSALIS • MAKRAME

Rhipsalis cassutha je biljka iz porodice kaktusa (Cactacae) koja svojim izgledom pokazuje vrlo malo sličnosti s tipičnim kaktusom. Biljka raste u tropskim krajevima Amerike, Afrike i Šri Lanke i to najčešće na kori drveća. Kada se uzgaja kao sobna biljka potrebno joj je osigurati dovoljnu količinu indirektne svjetlosti, dovoljnu vlažnost zraka i propustan supstrat kako se suvišna voda ne bi zadržavala i uzrokovala truljenje korijena. Od ranog proljeća do kasnog ljeta gornji sloj zemlje pustiti da se prosuši između zalijevanja te dohraniti biljku svakih 2-4 tjedna. Za vrijeme zimskih mjeseci biljka miruje stoga se zalijevanje znanto smanjuje. Za postizanje veće vlažnosti zraka biljku prskati sobnom prskalicom ili postaviti pliticu s vodom u neposrednoj blizini.

U ručno izrađeni makrame koji služi za vješanje biljke u prostoru smješta se izmješteni isječak prirode. Vašu biljku s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

cijena: od 260 kn

 


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 40 kn.

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2016 B O T A N I K E