Skip to content

SENECIO ROWLEYANUS • TEGLA

Senecio rowleyanus je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae). Zeleni mesnati listovi nalikuju na male kuglice nanizane na puzajuću i tanku stabljiku koja može narasti do 90 cm. Ima kratak korijen stoga se sadi plitko u zemlju. Uz kuglaste listove cvjeta malim, bijelim i čupavim dvospolnim cvjetovima čiji blagi miris podsjeća na cimet. Biljka potječe iz jugozapadne Afrike gdje raste između kamenja i drugih biljaka iza kojih se skriva od prejakog sunca. Kada se uzgaja kao sobna biljka potrebno joj je osigurati dovoljno indirektne svjetlosti i propustan supstrat kako se suvišna voda ne bi zadržavala i uzrokovala truljenja korijena. Za vrijeme zimskih mjeseci biljka miruje stoga se zalijeva 1x u dva tjedna a tokom ostatka godine zemlju je potrebno pustiti da se osuši između dva zalijevanja. Biljni sok koji se nalazi u kuglastim listovima je otrovan stoga je biljku potrebno držati van dohvata djece i kućnih ljubimaca.

U keramičku teglu modernog dizajna i vrhunske izrade smješta se izmješteni isječak prirode. Vašu biljku s uputama o održavanju, ručno izrađenim makrameom koji služi za vješanje biljke u prostoru i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

∅ 13 cm, H 45 cm

cijena: od 260 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 7 EUR.

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2016 B O T A N I K E