Skip to content

TERRARIUM DREAMS

 

Terariji su maleni (više ili manje) samoodrživi ekosistemi smješteni u staklene posude u kojima se uspostavlja topla i vlažna mikroklima. Početak uzgajanja bilja u terariju bio je pokus koji je prije gotovo 200 godina izveo engleski doktor Nathaniel Ward smjestivši manju količinu obične vrtne zemlje i kukuljicu moljca u zatvorenu staklenu posudu da može promatrati kako se ona razvija. No, ubrzo su se iz sjemena i spora koje su se nalazile u zemlji počele razvijati biljke. Ward je pretpostavljao da će one brzo uginuti bez zraka, no na njegovo veliko iznenađenje - one su se razbujale i nastavile rasti. Biljke putem korijena upijaju vlagu iz supstrata koja zatim isparava preko listova, te se kondenzira na staklu i vraća u kapima u zemlju. Biljkama koje žive u tako uravnoteženoj mikroklimi zatvorenog terarija potrebno je vrlo malo pažnje. Zemlja uvijek mora biti vlažna a na stijekama zatvorenog terarija moraju se pojavljivati kondenzirane kapi vode. Ukoliko je kondenzacija pojačana, potrebno je ukloniti poklopac dok se staklo ponovno ne osuši, a ukoliko primjetite da se voda više ne kondenzira na stijenkama potrebno je doliti malo kišnice ili odstajale vode kako bi se ponovno uspostavio ciklus. Biljke nije potrebno dohranjivati, a terarij smjestite na mjesto s dovoljno svjetlosti, izbjegavajući direktne sunčeve zrake i izvore topline kako se biljke ne bi "skuhale" u posudi.

Terarij s uputama o održavanju i personaliziranom porukom pakiramo u ručno izrađenu poklon vrećicu od ekološki prihvatljivog kraft papira, prilagođenu svakom aranžmanu.

cijena: od 300 kn


 

OSOBNO PREUZIMANJE

Naručite Vaš aranžman i preuzmite ga po dogovoru u našoj radionici na adresi Jurkovićeva 11, Zagreb.

 

DOSTAVA GRAD ZAGREB

Naručite Vaš aranžman, a mi ga dostavljamo na Vašu adresu po dogovoru.
Cijena dostave 40 kn.

DOSTAVA HRVATSKA

Vaše narudžbe zaprimamo svaki dan i dostavu vršimo vršimo putem GLS usluge prema važećem cjeniku. 

Biljke su živi organizmi od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. Ne postoje dvije identične stoga će svaka neznatno varirati veličinom i bojom od one na slici. U ponudi imamo samo pažljivo odabrane, najkvalitetnije biljke kako bismo osigurali da do Vas dođu samo one najzdravije. Ukoliko slijedite upute o održavanju neprestano ćete pratiti rast i mijenjanje biljke kroz godišnja doba. Studio Botanike ne može garantirati životni vijek Vaše biljke jer ona ovisi o Vašoj svakodnevnoj brizi i praćenju izgleda biljke. Ukoliko imate problema sa svojom biljkom, pošaljite nam poruku putem e-maila i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

© 2018 B O T A N I K E